Генерал НАТО пропонує підтримати українські війська летальною зброєю

Читать на русском
У відповідь на питання сенатора-республіканця Джеймса Інгофа про те, чи згоден він з тим, що США мають надати Україні летальну зброю, Скапарротті заявив, що українці ведуть важку боротьбу, назвавши їх дисциплінованими воїнами.

Верховний головнокомандувач НАТО виступив за надання Україні летальної зброї.

Кремль використовує військові дії в Україні та Сирії, й тому числі й для випробування нових видів зброї і методів війни. Про це на слуханнях у сенатському комітеті зі збройних сил заявив верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті, – передає «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

У відповідь на питання сенатора-республіканця Джеймса Інгофа про те, чи згоден він з тим, що США мають надати Україні летальну зброю, Скапарротті заявив, що українці ведуть важку боротьбу, назвавши їх дисциплінованими воїнами.

«Вони протистоять так званим сепаратистам, які насправді є російськими ставлениками. Росія постачає їм смертоносну зброю і також випробовує там деякі нові військові методи. Ми маємо посилити українські збройні сили настільки, наскільки це можливо», – сказав він.

На питання, які види новітньої технології росіяни використовують проти України та в інших конфліктах, Скапарротті повідомив: «Ми бачимо, що в Україні росіяни, певною мірою, роблять те, що вони робили в Сирії. Це – використання українського конфлікту як полігону для випробування їх новітньої технології і методів. Серед них те, що ви згадали, – скорочення часового проміжку між тим, коли виявлена ​​мета, і тим, коли вона може бути уражена, зокрема з використанням безпілотників».

«Це проблема і для США. Адже ці методи починають застосовувати певною мірою й інші терористи. Ми працюємо над цими технологіями. Робота з Україною надає і нам можливість протестувати деякі речі, які ми робимо. Ми маємо надати їм системи раннього оповіщення тощо****, щоб вони могли протистояти тому, що роблять російські ставленики», – заявив Скапарротті.

Нагадаємо, вчора Президент України звернувся до НАТО з проханням про допомогу в розмінуванні Балаклеї.

Раніше Генсек НАТО Йєнс Столтенберг висловив думку, що у періоди зайвої напруженості діалог між РФ і військовим блоком є ​​особливо важливим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: