Шотландські банки запідозрені у відмиванні грошей з Росії

Читать на русском
Російські бізнесові кола спромоглися вивести з Росії 4 млрд фунтів через підставні компанії в Шотландії.

Російські бізнесові кола спромоглися вивести з Росії 4 млрд фунтів через підставні компанії в Шотландії.

Видання The Herald також готове вказати на роль, яку Шотландія зіграла в кримінальній змові російської еліти під назвою «Ландромат», передає «Слово і Діло».

«Шотландські компанії-пустушки використовувалися, щоб вивести з колишнього Радянського Союзу не менше 4 млрд фунтів в рамках схеми з відмивання грошей, яку вважають найбільшою і витонченою в світі. Завдаючи сильного удару міжнародному іміджу країни, The Herald може оголити ключову роль, зіграну Шотландією в так званому «Ландромат» ( «Пральнею») - гігантській кримінальній змові, що дозволила російській еліті видоїти мінімум 20 млрд доларів зі своєї країни», - повідомляє Річард Сміт.

За словами Сміта, шотландські політики побоюються, що «брудні гроші», які знаходяться на рахунках фіктивних фірм можуть завдати шкоди країні.

Згідно з розслідуванням Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP), всього з Росії з 2010 по 2014 рік могли бути виведені 20 млрд доларів (16 млрд фунтів).

Раніше стало відомо, що банки Британії також «відмивали» гроші з Росії. Через 17 найбільших британських банків, включаючи HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays, Coutts, пройшли майже 740 млн доларів в рамках міжнародної схеми по відмиванню грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: