У схеми по відмиванню грошей з РФ були залучені банки Великобританії – Guardian

Читать на русском
Низка великих британських банків брала участь у відмиванні величезних сум, виведених з Росії.

Низка великих британських банків брала участь у відмиванні величезних сум, виведених з Росії.

Такі результати розслідування опублікувала британська газета The Guardian, повідомляє «Слово і Дело».

За даними видання, через британські банки пройшли не менше $700 мільйонів, причому більше половини з них – через банк HSBC.

У статті йдеться про так звану «операцію ландромат», про яку в 2014 році писала опозиційна російська «Новая газета».

Справи Фірташа: в чому звинувачують українського олігархаУкраїнський бізнесмен Дмитро Фірташ перебуває під слідством відразу в двох країнах – Сполучених Штатах Америки та Іспанії.

Схема дозволила вивести з РФ $22 мільярди під виглядом виконання судових рішень молдавських суддів. Гроші виводилися в Молдову, звідти – в Латвію, і далі в країни Євросоюзу.

Розслідування Guardian будувалося на вивченні банківської звітності.

При цьому представники всіх британських банків, згаданих в матеріалі, наполягають, що повністю дотримуються закону і вживають заходів для боротьби з відмиванням коштів.

Нагадаємо, великий німецький банк Deutsche Bank оштрафували на 630 мільйонів доларів за відмивання грошей в Російській Федерації.

За словами голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, в українській банківській системі запроваджені жорсткі заходи по боротьбі з відмиванням грошей, що робить неможливим збереження коштів чиновників, які не зможуть довести їх походження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: