Німецький банк оштрафували за відмивання грошей в Росії

Читать на русском
Deutsche Bank оштрафували на 630 мільйонів доларів за відмивання грошей в Російській Федерації.

Великий німецький банк Deutsche Bank оштрафували на 630 мільйонів доларів за відмивання грошей в Російській Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос.ua».

Банк погодився виплатити 425 мільйонів доларів за угодою, укладеною з департаментом фінансових послуг Нью-Йорка. Ще 204 млн доларів банк заплатить Управлінню з фінансового регулювання і нагляду Великобританії.

У повідомленні нью-йоркського регулятора йдеться, що 10 мільярдів були нелегально виведені з Росії за допомогою «дзеркальних» угод, які укладалися через московський, лондонський і нью-йоркський офіси банку.

Американський і британський фінансові регулятори з'ясували, що «дзеркальні» транзакції здійснювалися в Deutsche Bank з 2011 по 2015 роки.

В ході таких угод клієнти московського відділення банку розміщували замовлення на покупку акцій російських компаній в рублях. Після цього - часто в той же день - пов'язані з покупцем компанії продавали ті ж акції за тією ж ціною в Лондоні. Продавець, як правило, був зареєстрований в офшорі і платив доларами.

У цю схему було залучено близько 12 компаній. Жодна з угод не має ознак економічної доцільності, йдеться в повідомленні департаменту фінансових послуг Нью-Йорка.

Нагадаємо, раніше міністерство юстиції США оштрафувало великий швейцарський банк Credit Suisse на 5 мільярдів доларів за порушення при торгівлі іпотечними паперами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: