Урядова комісія назвала причини аварії на шахті в Львівській області

Читать на русском
Урядова комісія вважає, що основними причинами вибуху і обвалу на шахті «Степова» на Львівщині стали погана вентиляція і проблеми з роботою системи безпеки.
фото: Варіанти

Урядова комісія вважає, що основними причинами вибуху і обвалу на шахті «Степова» на Львівщині стали погана вентиляція і проблеми з роботою системи безпеки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Ми детально проаналізували роботу шахти «Степова», починаючи з 25 лютого 2017 року, і визначили головні причини трагедії. Це: невідповідність роботи системи безпеки УТАС; недотримання норм провітрювання в шахті; відсутність дозвільної документації на виконання небезпечних робіт, термін якої був припинений ще 14.11.2016 року. Ці висновки будуть вказані в рекомендаціях з перевірки всіх шахт України і розглянуті на найближчому засіданні уряду», – сказав віце-прем'єр Геннадій Зубко.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв надати матеріальну допомогу сім'ям загиблих на шахті «Степова»Сказано 2 березня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

При цьому він зазначив, що проблеми з дозвільною документацією є і на іншій шахті держпідприємства «Львіввугілля» – Червоноградській.

За словами віце-прем'єра, після розслідування комісії буде створено робочу групу для перевірки систем УТАС на інших шахтах країни.

Також серед причин аварії Зубко назвав підвищений рівень метану в шахті, невідповідність кабелів технічним вимогам і неповний інструктаж і навчання персоналу, і окремо – питання фінансування шахти.

Зубко зазначив, що всі виплати сім'ям загиблих і постраждалих в результаті аварії вже проведені: з державного резервного фонду виплачено 5,725 млн гривень, з Фонду соцстрахування – 1,9 млн гривень, а також низка виплат з місцевого бюджету.

Нагадаємо, 21 березня Геннадій Зубко заявив, що всі дані про момент аварії на шахті «Степова» зникли з системи безпеки УТАС (уніфікована телекомунікаційна система диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами). Крім того, сама система не попередила інцидент.

Раніше керівник Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що трагедія на шахті «Степова» могла статися через використання невідповідного кабелю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: