Аварія на шахті «Степова»: Зубко зробив важливу заяву

Читать на русском
Дані про момент аварії на шахті «Степова» зникли з системи безпеки УТАС (уніфікована телекомунікаційна система диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами).

Усі дані про момент аварії на шахті «Степова», що у Львівській області, зникли з системи безпеки УТАС (уніфікована телекомунікаційна система диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами). Крім того, сама система не попередила інцидент.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр і міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко під час брифінгу за результатами чергового засідання Урядової комісії з розслідування причин трагедії на шахті «Степова», передає «Слово і Діло».

«Питання виникло і, на мою думку, що окремо за результатами роботи Урядової комісії будуть робити висновки правоохоронні органи, проводитимуть розслідування, чому саме під час вибуху були знищені всі дані з системи УТАС, тому що остання інформація була о 7-30, а наступна інформація була тільки о 12-38, аварія сталася об 11-58», – зазначив міністр.

За його словами, під час аварії на шахті «Степова» було тільки 156 кубометрів повітряної суміші замість необхідних 453.

Крім того, він зазначив, що сама система УТАС, яка мала була б сповістити про збільшення метану у повітрі і відключити усе енергозабезпечення шахти, не спрацювала.

Також чиновник додав, що Урядова комісія працюватиме до 6 квітня і після передасть свої матеріали до правоохоронних органів.

Нагадаємо, 2 березня на шахті «Степова» у Львівській області сталося обвалення гірської породи. На момент інциденту на шахті працювали 172 гірника, з яких 34 – на аварійній ділянці. У результаті 8 гірників загинули.

Зазначимо, що всього у Геннадія Зубка 55 обіцянок, 24 з яких він виконав і два десятка не виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: