Російського опозиціонера Навального засудили до 5 років умовно

Читать на русском
Російський суд визнав політика Олексія Навального та підприємця Петра Офіцерова винними в розтраті 16 мільйонів рублів ФГУП Кіровліс.
Олексій Навальний

Російський суд визнав політика Олексія Навального та підприємця Петра Офіцерова винними в розтраті 16 мільйонів рублів ФГУП «Кіровліс».

Про це повідомляє «Дождь», пише «Слово і Діло».

Суддя Олексій Втюрін засудив Навального до п'яти років позбавлення волі умовно, Офіцерова – до чотирьох років умовно. Крім цього, засуджені мають сплатити штрафи по 500 тисяч рублів.

Навальний уже заявив про намір оскаржити вирок.

Слідство вважає, що вони примусили держпідприємство «Кіровліс» продати за заниженою ціною Вятській лісовій компанії (ВЛК) 10 тисяч кубометрів лісу на суму 16 мільйонів рублів. Потім ВЛК, яку створив Петро Офіцеров, перепродала продукцію з націнкою.

Обвинувачені свою провину заперечували й говорили, що придбали продукцію на підставі договору за 15,5 млн руб., а потім реалізували покупцям за 17 млн руб.

Видання зазначає, що вирок набуде чинності після апеляції.

У Нацраді порадили дивитися «Дождь» в інтернетіНаціональна рада з питань телебачення і радіомовлення вважає, що російський телеканал Дождь заборонили законно.

«Згідно з чинним законодавством, якщо це станеться, то Навальний втратить право брати участь у президентських виборах 2018 року. На думку політика, перегляд справи потрібен був для того, щоб не допустити його до виборів, але незалежно від рішення суду він збирається продовжувати виборчу кампанію», – йдеться в статті.

Нагадаємо, Навальний заявив про участь у виборах президента Росії в грудні минулого року.

Зазначимо, в січні телеканалу «Дождь» заборонили мовлення в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: