РФ категорично відмовилася доповідати НАТО про навчання

Читать на русском
Росія поки не готова звітувати перед військовим блоком НАТО про заплановані військові навчання, адже сторони ще не просунулися настільки у відновленні відносин.

Росія поки не готова звітувати перед військовим блоком НАТО про заплановані військові навчання, адже сторони ще не просунулися настільки у відновленні відносин.

Про це заявив директор Департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС РФ Андрій Келін, передає «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

Раніше сьогодні генсек НАТО Йенс Столтенберг висловив надію, що Москва на засіданні Ради Росія-НАТО інформує альянс щодо вересневих навчань «Захід-2017».

«Поки ми настільки не просунулися у відновленні наших відносин, щоб піти на такі кроки, як перспективне роз'яснення подібних ситуацій», - сказав Келін.

«Поки що треба почати з нового року роботу зі скликання нових засідань РРН. Я так вважаю, що найближчим часом нове засідання Ради буде скликано», - підкреслив дипломат.

«Так що подивимося, який у нас буде настрій в новому році і, відштовхуючись від цього, потім розгорнемо подальшу роботу по лінії СРН», - сказав Келін.

Як відомо, цього року Росія проведе майже три тисячі навчань.

Також відзначимо, що нещодавно в Норвегії на кордоні з російською Мурманською областю почалися військові навчання Joint Viking 2017. У МЗС РФ вже назвали дії НАТО провокаційними.

Як повідомлялося, НАТО і Росія вперше за три роки налагодили діалог. Також Росія посилює кримське угруповання військ комплексами «Бук».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: