Порошенко просить у НАТО допомоги в розмінуванні Балаклеї

Читать на русском
Президент Петро Порошенко дав термінове доручення МЗС, Міноборони і ГСЧСУ залучити допомогу НАТО для ліквідації наслідків пожежі на складах боєприпасів і розмінування в Балаклії.

Президент Петро Порошенко дав термінове доручення МЗС, Міноборони і ГСЧСУ залучити допомогу НАТО для ліквідації наслідків пожежі на складах боєприпасів і розмінування в Балаклії.

Про це йдеться на Twitter-сторінці глави держави, інформує «Слово і Діло».

«Дав доручення МЗС, Міноборони і ГСЧСА залучити допомогу НАТО для гуманітарного розмінування в Балаклії», - заявив він в Twitter.

Напередодні глава держави доручив голові обласної і Київської міської державним адміністраціям допомогти потерпілим. Зокрема, Порошенко попросив забезпечити мешканців Балаклійського району будівельними матеріалами, дизпаливом, продуктами харчування, а також направити туди будівельно-ремонтні бригади.

Експерт про вибухи у Балаклії: якщо використовували бойовий дрон, захиститися від нього було неможливоСпівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки оцінив ситуацію з вибухом складу боєприпасів у Балаклії.

Нагадаємо, в ніч на 23 березня почалася пожежа на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від Балаклії Харківської області.   Прем'єр-міністр Володимир Гройсман терміново вилетів в район НС в Балаклії.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що база зі зброєю загорілася через диверсію.

Повітряний простір в радіусі 40 кілометрів від місця пожежі було закрито. Також на вулиці Балаклії вивели бронетехніку. З міста і довколишніх сіл були евакуйовані 20 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше Полторак назвав версію вибуху на складі боєприпасів в Балаклії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: