Обіцяні Сисоєнко кошти на лікування дітей із ДЦП в Бюджеті передбачили без неї

Читать на русском
Народний депутат пообіцяла домагатись виділення коштів на лікування дітей, хворих на ДЦП, але за Бюджет-2017, у якому вони передбачалися, не проголосувала.
Ірина Сисоєнко

Народний депутат Ірина Сисоєнко провалила обіцянку домогтися виділення коштів на лікування й реабілітацію дітей, хворих на дитячий церебральний параліч.

6 вересня минулого року представниця «Самопомочі» виступила в кулуарах парламенту зі зверненням, у якому зазначила, що буде домагатися виділення грошей на зазначені цілі з Державного бюджету, зокрема підкресливши, що вимагатиме від Міністерства охорони здоров’я провести тендерні закупівлі на послуги лікування та реабілітації 500 дітей в одному з медичних закладів, нагадує «Слово і Діло».

За кілька днів, 9 вересня, Сисоєнко справді направила до МОЗ звернення щодо виділення коштів з бюджету на лікування та реабілітацію дітей, хворих на ДЦП. Про це «Слову і Ділу» повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевский.

У відповіді на інформаційний запит порталу чиновник підкреслив, що кошти на лікування й реабілітацію дітей із ДЦП передбачені бюджетною програмою «Заходи з реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч у Міжнародній клініці відновного лікування». Йдеться про 11,154 млн грн, які зараховані в бюджетному запиті незалежно від звернення Сисоєнко.

Сама ж нардеп за Державний бюджет на 2017 рік не голосувала (як і вся фракція «Самопомочі»), і це дало «Слову і Ділу» підставу надати цій її обіцянці статус невиконаної.

Усього аналітики порталу зареєстрували 38 зобов’язань Сисоєнко, 16 із яких вона вже виконала. В рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради вона на 93-му місці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: