Патруль ОБСЄ потрапив під обстріл бойовиків біля Ясинуватої

Читать на русском
Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля Ясинуватої був обстріляний зі стрілецької зброї з боку Донецька.
Зеркало недели

Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля Ясинуватої був обстріляний зі стрілецької зброї з боку Донецька.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на звіт місії від 18 березня.

«17 березня 5 членів патруля СММ знаходилися в 15 км на північ від Донецька на дорозі... до Донецької фільтрувальної станції. Спостерігачі проводили моніторинг дотримання режиму припинення вогню для можливості проведення розмінування на території ДФС і поблизу неї і відновлення водопостачання по обидва боки лінії зіткнення», – зазначили в ОБСЄ.

Разом зі спостерігачами ОБСЄ знаходилися троє офіцерів спільного центру з контролю і координації (два українських і один російський), четверо представників ДСНС і чотири члени бригади «ДНР» з розмінування. При цьому спостерігачі отримали гарантії безпеки.

Донбас: чому ОБСЄ попереджає про ескалацію та чого чекає від Києва?Політолог оцінив ризики ескалації та припустив, чи може РФ піти на нову хвилю боїв на Донбасі найближчим часом.

«О 11:45 члени патруля СММ, перебуваючи поруч з автомобілями місії, почули, як над їх головами просвистіла куля, і в ту ж мить пролунав постріл зі стрілецької зброї за 100-200 м на південь від них. Всі присутні сховалися за автомобілями місії. Спостерігачі визначили, що постріл був здійснений в напрямку з півдня на північний північний схід. Поки вони сідали в автомобілі, то почули ще один постріл зі стрілецької зброї за 100-200 м на південь», – повідомили в ОБСЄ.

Всі присутні, включаючи спостерігачів, залишили місце обстрілу, ніхто не постраждав. Представники ОБСЄ відзначили, що це вже третій випадок обстрілу представників місії в цьому районі за останній місяць.

Нагадаємо, 13 березня ОБСЄ зафіксувала понад 1000 випадків порушення режиму тиші.

Раніше в окупованому селі Вільне Донецької області безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував броньовані машини проросійських бойовиків, які перевозили важке озброєння. Спостерігачі нарахували близько 40 танків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: