Україна закликала РФ допустити ОБСЄ до окупованого Криму

Читать на русском
В МЗС України вітають продовження мандата місії ОБСЄ в країні й відзначають важливу її роль у сприянні мирному врегулюванню ситуації на Донбасі.

У МЗС України вітають продовження мандата місії ОБСЄ в країні і відзначають важливу її роль у сприянні мирному врегулюванню ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в коментарі МЗС України у зв'язку з продовженням мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, оприлюдненому на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

«На звернення України 16 березня в 2017 р Постійна Рада ОБСЄ ухвалила рішення щодо продовження на 12 місяців до 31 березня 2018 року мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) в Україні, який поширюється на всю територію України в межах її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим та м. Севастополь», - йдеться в повідомленні.

Клімкін: Україна доведе міжнародним суддям, що Росія фінансує тероризмГолова МЗС Павло Клімкін впевнений: Україна доведе в Гаазі, що Росія ґрунтовно порушує міжнародні конвенції.

У зв'язку з цим делегацією України було виголошено інтерпретовану заяву, в якій зазначається важлива роль ОБСЄ і СММ в сприянні мирному врегулюванню ситуації на Донбасі на підставі поваги до незалежності, суверенітету, політичної єдності та територіальної цілісності України.

«Вкотре закликаємо Російську Федерацію вжити всіх заходів для забезпечення безперешкодного доступу та свободи пересування спостерігачів Місії в окремих районах Донецької і Луганської областей та на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь», - відзначили в МЗС.

16 березня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні мандат СММ ОБСЄ в Україні був продовжений на один рік - до 31 березня 2018 року з бюджетом у 105,5 млн євро.

В ОБСЄ констатували, що ситуація з порушенням режиму припинення вогню на Донбасі стає менш напруженою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: