Штайнмайєр офіційно вступив на посаду президента

Читать на русском
Церемонія інавгурації президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмайєра відбулася у пленарному залі Рейхстагу.

22 березня на спільній сесії обох палат німецького парламенту приніс присягу президента Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Про це повідомляє Zeit Online, передає «Слово і Діло».

Після принесення присяги він подякував своєму попереднику Йоахіму Ґауку за службу. У своїй інавгураційній промові Штайнмайєр закликав до рішучого захисту демократії в Європі.

Крім того, новий президент Німеччини згадав про ситуацію в Туреччині і закликав турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана до виваженості, а також виступив з вимогою звільнити ув'язеного німецького журналіста Деніза Юджеля.

«Варто припинити неприпустимі порівняння з нацистами. Поважайте верховенство права, свободу преси і звільніть Деніза Юджеля», – заявив президент Німеччини.

Від «формули Штайнмаєра» для Донбасу ніхто не відмовлявсяЛідер ГО «Донбас SOS» розповів про перспективи врегулювання конфлікту на Донбасі та оцінив лютневу зустріч у «нормандському форматі».

61-річного Штайнмайєра висунула кандидатом у президенти його Соціал-демократична партія. Під час голосування колишнього главу МЗС також підтримали Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз.

Зазначимо, що 15 березня у Німеччині відбулися вибори президента.

19 березня у президентському палаці Бельвю в Берліні відбулася церемонія передачі президентської влади Франку-Вальтеру Штайнмайєру.

Нагадаємо, раніше Штайнмаєр назвав Росію і США «складними партнерами».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: