Штайнмаєр назвав Росію та США «складними партнерами»

Читать на русском
Новообраний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав РФ і США складними партнерами, але відмовлятися від діалогу з ними не має наміру.

Новообраний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що має намір встановити діалог із Росією та США.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на DW.

«Наразі формується новий порядок міжнародних відносин, розвиваються нові відносини між Москвою та Вашингтоном, перебіг яких зараз важко передбачити», – заявив він.

При цьому Штайнмаєр уникнув відповіді на запитання, чи планує він візит до РФ найближчим часом, але сказав, що не збирається відмовлятися від діалогу «навіть зі складними партнерами».

«Якщо в минулому складні партнери в переговорах Німеччини були переважно на Сході, то зараз існують труднощі в трансатлантичних відносинах», – заявив президент Німеччини.

Аналітик пояснив, чого побоюється Німеччина з приходом до влади ТрампаПолітичний аналітик пояснив, із чим може бути пов'язане наростання конфліктної лінії між Німеччиною та США.

Зокрема, на думку Штайнмаєра, складними переговори будуть із новим американським лідером Дональдом Трампом. На його думку, концепція зовнішньої політики нового американського уряду ще не зрозуміла.

Нагадаємо, вчора колишній міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр був обраний президентом країни.

Додамо, в експертному колі припустили, що для врегулювання конфлікту на Донбасі розглядається якраз сценарій за «формулою Штайнмайера».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: