Штайнмайєр заступив на посаду президента Німеччини

Читать на русском
Сьогодні, 19 березня, відбулася офіційна церемонія передачі президентських повноважень з участю обраного президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера і його попередника Йоахіма Гаука.

Сьогодні, 19 березня в президентському палаці Бельвю в Берліні відбулася церемонія передачі президентської влади Франку-Вальтеру Штайнмайєру.

Про це пише Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що перед офіційною церемонією попередній президент Йоахім Гаук зі своєю дружиною Даніелою Шадт зустріли Ф. В. Штайнмайєра і майбутню першу леді Ельке Бюденбендер на сходах перед палацом.

Нагадаємо, 15 березня в Німеччині відбулися вибори президента. Згідно з німецьким законодавством, глава держави обирається Федеральними зборами - спеціальним конституційним органом, який формують депутати Бундестагу (німецький парламент). Більшість німецьких законодавців (931 з 1 239 голосів) підтримали кандидатуру колишнього міністра закордонних справ, члена Соціал-демократичної партії (СДПН) Франка-Вальтера Штайнмайєра. На пост президента його висунули партії, які формують коаліційний уряд, включаючи Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС) і СДПН. Кандидатуру Штайнмайєра також підтримали деякі опозиційні партії – «зелені» і Вільна демократична партія Німеччини (Вдп). Всього у виборах брали участь 5 кандидатів.

Раніше повідомлялося, що на виборах в Нідерландах лідирує правляча партія.

Нагадаємо, на пост президента Франції претендують 11 кандидатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: