Білорусь заборонила в'їзд 300 тисячам українців

Читать на русском
Влада Білорусі закрила в'їзд в країну 1 мільйону 700 тисячам осіб, 300 тисяч з них - українці.

Влада Білорусі закрила в'їзд в країну 1 мільйону 700 тисячам осіб, 300 тисяч з них - українці.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Шуневич, інформує «Слово і Діло» з посиланням на TUT.by.

Щодо затримання в Мінську українського письменника Сергія Жадана Шуневич сказав, що інформація про те, що в Білорусі перебуває людина, пов'язана з тероризмом, надійшла вночі. Тому до ранку чекати не могли.

«Хотілося б подискутувати з приводу того, що він відомий письменник. Я українську літературу вивчав 17 років, але таке прізвище чую вперше», - сказав міністр.

Всього в чорному списку осіб, яким заборонений в'їзд до Білорусі та Росії, знаходиться 1,7 млн осіб, 1,5 млн були внесені за ініціативою Росії.

Білорусь прийняла 170 тисяч біженців з України – ЛукашенкоПрезидент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна прийняла 170 тисяч біженців з України.

11 лютого влада Білорусі заборонила в'їзд в країну письменникові Сергію Жадану. Він був затриманий в Мінську, після чого провів ніч у міліцейській камері.

За словами Жадана, йому ще в 2015 році був заборонений в'їзд в Росію з формулюванням «за причетність до терористичної діяльності», а оскільки Білорусь і Казахстан знаходяться з РФ в одній візовій зоні, то заборона автоматично переходить і на Білорусь з Казахстаном. Пізніше Жадан повідомив, що Білорусь скасувала заборону на його в'їзд в країну.

Як повідомлялося, ЄС продовжив на рік санкції проти Білорусі.

Нагадаємо, наприкінці лютого минулого року ЄС скасував більшість санкцій проти Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: