У Білорусі організаторам «Маршу недармоїдів» дали по 15 діб

Читать на русском
Суд призначив по 15 діб арешту організаторам Маршу недармоїдів. Їх затримали після акції противників декрету Про запобігання соціальному утриманству, який передбачає щорічний збір із непрацюючих громадян.

Суд у Мінській області призначив по 15 діб арешту організаторам «Маршу недармоїдів»: голові руху «За Свободу» Юрію Губаревичу й лідеру «Об'єднаної громадянської партії» Анатолію Лебедьку.

Про це пише ВВС, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначено, що активістів затримали у п'ятницю ввечері після акції противників декрету президента Лукашенка «Про запобігання соціальному утриманству», який передбачає щорічний збір із непрацюючих громадян.

На неузгоджену з владою акцію у місті Молодечно, за різними оцінками, вийшли від 500 до 1000 учасників. Вони пройшли від площі Леніна в центрі міста до будівлі місцевої податкової інспекції, щоб передати туди резолюцію і зажадати повного скасування указу про утриманство.

Лукашенко відклав на рік «податок на дармоїдство»Президент Білорусі Олександр Лукашенко призупинив збір податку на дармоїдство, таким чином відреагувавши на заклики численних акцій протесту в багатьох містах країни.

Разом із Лебедьком і Губаревичем були затримані ще кілька лідерів білоруської опозиції.

Раніше повідомлялось, що мінська влада дозволила представникам білоруської опозиції організувати вуличну акцію протесту проти так званого «податку на дармоїдів».

Нагадаємо, декрет Лукашенко спровокував численні протести по всій країні. Під його дію потрапили індивідуальні підприємці, домогосподарки, які працюють без офіційного оформлення, а також ті, хто просто не може знайти роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: