У Глухові планують відкрити центр лікування марихуаною

Читать на русском
Мер Глухова Мішель Терещенко має намір відкрити перший в Україні європейський центр терапії марихуаною і підключив до його відкриття інвесторів.

У Глухові планують лікувати онкохворих наркотиками. Мер Глухова Мішель Терещенко має намір відкрити перший в Україні європейський центр терапії марихуаною.

Про це Терещенко написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Під час спілкування з інвесторами ми змогли привернути їхню увагу до створення в Глухові першого європейського центру терапії марихуаною. Він повинен відкритися через три місяці, коли буде новий урожай конопель. Це допоможе в лікуванні хворих пацієнтів, а також допоможе здоровим людям залишатися в доброму здоров'ї. Він буде більше схожий на центр краси, ніж на лікарню, і люди зможуть не тільки отримати лікування, а й також розслабитися або привести себе в гарну форму», - написав Терещенко.

Уляна Супрун: головні обіцянки на чолі МОЗуУ світлі скандалу навколо в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун «Слово і Діло» вирішило навести дані про те, як чиновниця дотримує свого слова.

Мер розповів, що до нього часто звертаються за допомогою онкохворі городяни. Але все, чим він може їм допомогти, - це попросити соціальні служби виплатити людині п'ять тисяч гривень. Це мало. Лікування вимагає набагато більших коштів. Але навіть якщо б була можливість збільшити допомогу у п'ять разів, цього все одно буде недостатньо, додав він.

«Але в Глухові у нас є конопля! Це наша традиція, і ми навіть маємо відомий Інститут конопель, який ще 20 років тому міг виводити сорти конопель без ТГК (це означає ненаркотичних конопель), але не без канабіноїдів, які можуть використовуватися для боротьби з численними захворюваннями: рак, склероз, Паркінсон, Альцгеймер», - зазначає Терещенко.

Посилаючись на медичні дослідження, мер Глухова розповів про властивості канабіноїдів і онкологічних захворюваннях, які вони допомагають лікувати.

Терещенко запросив лікарів, вчених, інвесторів і просто зацікавлених осіб в дослідженні цієї методики контактувати з ним у Facebook, щоб взяти участь у проекті.

Раніше в КМДА пообіцяли профінансувати онкоцентр.

Також Міністерство охорони здоров'я оприлюднило список ліків для реімбурсації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: