Команда Супрун здатна подолати корупцію в системі охорони здоров'я – Гройсман

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун здатна подолати корупцію в системі охорони здоров'я.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, проти якої в останні тижні розгорнули інформаційну війну.

Про це повідомляє LB.ua, передає «Слово і Діло».

«Нова команда Міністерства охорони здоров'я на чолі з виконувачем обов'язків міністра Уляною Супрун якраз і є командою, що абсолютно не корумпована. І це всім нам дає шанс вивести систему з того становища, в якому вона традиційно перебуває», – сказав Гройсман на засіданні уряду.

Він зазначив, що запровадження в 2015 році попереднім урядом системи міжнародних закупівель було абсолютно виправданим кроком. Гройсман заявив, що не дозволить повернути старі корупційні схеми в систему охорони здоров'я.

«Я нікому не дозволю повертати старі схеми в систему охорони здоров'я. Але розумію, що багато з тих, хто критикує наші дії, можливо, мають і добрі наміри. Тому і я б попросив МОЗ скомунікувати з цими людьми, вислухати, зрозуміти, в чому проблема», – сказав прем'єр.

Система охорони здоров'я в Україні розвалюється – СупрунВ. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун каже, що потрібно міняти концепцію фінансування охорони здоров'я.

Нагадаємо, в січні проти Уляни Супрун розпочалася інформкампанія, головним спікером якої виступив директор Інституту серця, кардіохірург Борис Тодуров.

Напередодні депутати від «Опозиційного блоку» зареєстрували проект постанови про визнання незадовільною роботи Супрун.

Раніше Міністерство охорони здоров'я повідомило, що до лютого аптеки мають реалізувати медикаменти, придбані за завищеними цінами.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр із соціальних питань Павло Розенко повідомив, що для запровадження в Україні системи загальнообов'язкового медичного страхування необхідно щонайменше три роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: