У КМДА пообіцяли профінансувати онкоцентр

Читать на русском
Столична влада направить 130 мільйонів гривень на фінансування київського онкологічного центру.

Київська міська держадміністрація в наступному році направить 130 мільйонів гривень на фінансування онкологічного центру.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«У 2016 році ми відновили фінансування онкологічного центру, тому за рахунок міського бюджету було виділено 124 млн грн. Завдяки цьому кількість обстежуваних за 2016 рік досяг до 2 000 тисяч. Вперше за всі роки проведено повноцінне обслуговування циклотрона і камер синтезу, що дає можливість повністю забезпечити киян цієї інноваційної дорогостоещей методикою, яка дозволяє безкоштовно своєчасно встановити діагноз, правильно виробити тактику лікування і контролювати процес лікування онкологічних хворих », - розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, окремо виділено 85 млн грн на придбання нового лінійного прискорювача. «За допомогою цього пристрою для лікування пухлини лікарі використовують спеціальну програму, яка передбачає дослідження на спіральному комп'ютерному томографі, створення індивідуального плану лікування, симуляцію пацієнта для точного відтворення лікування. Це один із сучасних методів лікування пацієнтів із злоякісними утвореннями всіх локалізацій », - зазначив Поворозник.

Крім того, програмою «Здоров'я киян» на 2017 рік передбачено фінансування закупівлі лікарських засобів і обладнання для Київського міського клінічного онкологічного центру.

Нагадаємо, раніше програма розвитку ООН ЮНІСЕФ доставила першу партію ліків, закуплених за державними програмами лікування за кошти Бюджету 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: