Болгарія відкликає свого посла з Туреччини

Читать на русском
Влада Болгарії відкликала свого посла з Туреччини для консультацій, заявивши про підозру у втручанні у внутрішні справи країни.

Влада Болгарії відкликала свого посла з Туреччини для консультацій, заявивши про підозру у втручанні у внутрішні справи країни.

Софія звинуватила Анкару у втручанні у внутрішні справи країни і висловила протест.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Болгарії, інформує «Слово і Діло».

Раніше міністр праці Туреччини Мехмет Мюезіноглу закликав представників болгарської діаспори в Стамбулі голосувати за партію Демократи за відповідальність, свободу і толерантність на парламентських виборах в Болгарії, які відбудуться в кінці березня. Він зазначив, що Туреччина готова підтримувати цю партію.

Парламентські вибори в Болгарії пройдуть 26 березня. У країні мусульманська меншина, більшу частину якого припадає на частку етнічних турків, становить 13% населення Країни.

Нагадаємо, раніше розгорівся дипломатичний скандал між Туреччиною і Нідерландами. Конфлікт виник після того, як літак з главою турецького МЗС не пустили в країну. Мевлют Чавушоглу збирався виступити на мітингу в Роттердамі, приуроченому до конституційного референдуму в Туреччині.

Як повідомлялося, турецькі міністри готують скаргу до ЄСПЛ через скандал з Нідерландами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: