Порошенко скликає РНБО для розгляду санкцій проти Сбербанку

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко скликає 15 березня РНБО для обговорення питання щодо невідкладних санкцій проти дочки Сбербанку Росії.

Президент України Петро Порошенко скликає 15 березня РНБО для обговорення питання щодо невідкладних санкцій стосовно «дочки» Сбербанку Росії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ефірі телеканалу ZIK ввечері в понеділок, 13 березня, пише «Слово і Діло».

«Я дійсно вважаю, що російські банки не можуть працювати в Україні, особливо державні, яким є Сбербанк Росії. Я виступив з публічним зверненням, закликавши Національний банк і РНБО ухвалити відповідні рішення. Наскільки я знаю, Президент на середу збирає Раду безпеки і оборони і думаю, що це питання буде розглядатися», - заявив Аваков.

Гройсман обіцяє швидке рішення щодо Сбербанку РФ і паспортів «ДНР/ЛНР»За його словами, зараз з'ясовуються юридичні підстави, чи так це насправді, і якщо так, то і Нацбанк, і РНБО, і Президент дуже швидко відреагують на цю ситуацію.

Нагадаємо, 7 березня в Національному банку України заявили, що ініціюватимуть застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанк Росії в Україні.

Як повідомлялося раніше, в Києві активісти замурували вхід до російського Сбербанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: