Сенат США обговорив можливе посилення санкцій проти Росії

Читать на русском
У Сенаті США обговорили можливість посилення санкцій проти Росії, і зокрема – відключення фінансової системи РФ від американської.
telegraf.com.ua

У Сенаті США обговорили можливість посилення санкцій проти Росії, і зокрема – відключення фінансової системи РФ від американської.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

«Велика українська громада в Огайо і по всьому світу зі свого досвіду розуміє, яку загрозу становить російська агресія. Ми повинні посилити, а не послабити санкції проти Росії. І президент США Дональд Трамп при формуванні політики щодо Росії зобов'язаний працювати з Конгресом, який добре знає своїх ворогів і їх поведінку», – заявив американський сенатор-демократ Шаред Браун.

Експерт пояснив, що заважає ЄС запровадити нові санкції проти РосіїСпівдиректор програм зовнішньої політики пояснив, що заважає ЄС запровадити санкції проти РФ за «націоналізацію» українських підприємств на Донбасі.

Одночасно сенатор Майк Крейпо висловив думку, що ослаблення санкцій стосовно Росії надасть їй «ліцензію на подальші порушення».

У свою чергу, експерт Фонду захисту демократій Ерік Лорбер вважає ефективним способом боротьби проти російської агресії відключення фінансової системи РФ від американської.

«Можна наказати американським банкам закрити відкриті в них рахунки російськими фінансовими установами, що, ймовірно, сильно б вплинуло на російську фінансову систему», – пояснив він.

Нагадаємо, 13 березня Євросоюз на півроку продовжив санкції, введені через загрозу територіальній цілісності України.

Одночасно в Адміністрації Президента пояснили, що європейські партнери готові ввести нові точкові санкції проти компаній РФ, які мають будь-які стосунки з «націоналізованими» бойовиками українськими підприємствами, якщо припиниться блокада ОРДЛО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: