На Банковій пояснили, чому ЄС не може запровадити нові санкції проти РФ

Читать на русском
В Адміністрації Президента пояснили, що заважає європейським партнерам запровадити нові секторальні санкції проти РФ.

Заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв повідомив, що європейські партнери готові запровадити нові точкові санкції проти компаній РФ, які мають відносини з «націоналізованими» бойовиками українськими підприємствами, якщо припиниться блокада ОРДЛО.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Громадське».

Як пояснив представник АП, запровадження додаткових санкцій відбуватиметься в два етапи.

Зокрема, перший крок буде попереджувальним щодо відповідальності російського бізнесу та бойовиків у разі рейдерського захоплення підприємств, які перебувають під українською юрисдикцією.

Другий етап набуде чинності, якщо рейдерське захоплення все-таки відбудеться. Безпосередньо він і передбачає запровадження санкцій.

Заступник глави АП констатував, що досягнення таких домовленостей є «цілком реалістичним», але для їх реалізації «потрібно щось вирішити з блокадою».

Експерт пояснив, чому США не зможуть запровадити санкції за «віджаті» підприємства в ОРДЛОЮрист-міжнародник розповів, чи зможуть США та ЄС запровадити санкції через так звану націоналізацію підприємств у ОРДЛО.

«Нам наші партнери говорять уже прямо, що в цих умовах ми не можемо запроваджувати санкції, оскільки самі себе караємо», – повідомив Єлісєєв.

Раніше в Адміністрації президента вже повідомляли про можливі санкції з боку США та ЄС проти «Л/ДНР» у разі «націоналізації» українських підприємств.

У Кремлі повідомили, що не вважають «віджиманням» так звану «націоналізацію» підприємств. Говорячи про підприємства, щодо яких бойовики запровадили зовнішнє управління, Дмитро Пєсков наполіг, що вони взагалі не мають жодного стосунку до РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: