Порошенко назвав закон про окуповані території «подарунком Путіну»

Читать на русском
Президент Петро Порошенко заявив, що в разі ухвалення закону про окуповані території, частину Донбасу і Крим Росія зможе отримати в подарунок.

Президент Петро Порошенко заявив, що в разі ухвалення закону про окуповані території, частину Донбасу і Крим Росія зможе отримати в подарунок.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалам, пише «Слово і Діло».

Відповідний закон вимагає ухвалити партія Самопоміч. Він повинен гарантувати припинення торгівлі з «ДНР» і «ЛНР», захист професійної гідності українських військових і їх обов'язок захищати народ.

Порошенко зазначив, що законопроект має на меті «відрізати ці території, побудувати стіну і подарувати їх Путіну».

За його словами, якщо цей закон ухвалять, то на Донбасі більше не буде міжнародних спостережних місій, зокрема ОБСЄ.

«Немає ОБСЄ, немає санкцій, немає механізму їх повернення. Це легітимація російської присутності на цих територіях», - сказав Порошенко.

Замість цього він запропонував ухвалити не закон про окуповані території, а закон про повернення українського суверенітету на Донбасі.

«Ми за те, щоб повернути, - вони за те, щоб подарувати, відгородити, відкинути», - підкреслив він.

Порошенко також заявив, що блокада знищила Україну на Донбасі.

Відзначимо, що нещодавно в ЄС заявили, що території «ДНР» і «ЛНР» не повинні вважатися окупованими і такими, які потрапляють в зону відповідальності Росії.

Раніше в своєму інтерв'ю Порошенко розкритикував наслідки блокади на Донбасі. Також Президент заявив, що сценарій дострокових парламентських виборів на сьогодні не актуальний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: