Київрада радить столичному бізнесу припинити всі зв'язки з РФ

Читать на русском
На засіданні Київської міської ради депутати ухвалили документ, що рекомендує київським підприємствам припинити відносини з юридичними особами, прямо або опосередковано контрольованими Росією.
Kiev24

На засіданні Київської міської ради депутати ухвалили документ, що рекомендує київським підприємствам припинити відносини з юридичними особами, прямо або опосередковано контрольованими Росією.

Рішення підтримали 93 столичних депутата, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київради.

Згідно з документом, всім підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, фізичним особам-підприємцям, які здійснюють господарську діяльність у Києві, рекомендується припинити будь-яку господарську діяльність та відносини з юридичними особами, які перебувають під прямим чи непрямим контролем фізичних або юридичних осіб Російської Федерації.

Сбербанк Росії в Україні: експерт про закриття банку, девальвацію та відключення РФ від SWIFTГолова Комітету економістів України пояснив, чому Україна має не просто запровадити санкції, а заборонити діяльність Сбербанку Росії в Україні.

Також у рішенні доручено департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київради звернутися до Антимонопольного комітету з проханням в тримісячний термін сформувати перелік підприємств РФ.

Крім того, столичні підприємства, установи та організації протягом місяця мають розірвати відносини з компаніями, прямо або опосередковано пов'язаними з російськими підприємствами та особами.

Водночас документ рекомендує міському голові звернутися до РНБО для застосування та/або розширення санкцій щодо підприємств та осіб РФ згідно зі спеціальним законодавством України про санкції.

Сьогодні рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків із російським капіталом, сьогодні ввів у дію Президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, столична влада планує запустити автомобільний рух Подільсько-Воскресенським мостом через три роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: