Лукашенко закликає зберегти Євросоюз «за всяку ціну»

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив думку, що Євросоюз потрібно зберегти, чого б це не коштувало.
grushevskogo5.com

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив думку, що Євросоюз потрібно зберегти за всяку ціну.

Про це глава білоруської держави заявив на зустрічі з очільником МЗС Бельгії Дідьє Рейндерсом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу білоруського президента.

За словами Лукашенка, Білорусь завжди працюватиме на об'єднання та стабільність в Європі.

«Можу вам гарантувати: ви завжди в нашій особі будете бачити країну, яка працюватиме на об'єднання, на стабільність в Європі. Ми і в скрутні часи вам проблем не створювали, і в майбутньому ніколи цих проблем вам створювати не будемо», – заявив він.

Крім того, Лукашенко підкреслив, що виступає за збереження Європейського Союзу.

Білорусам дозволили вийти на «марш недармоїдів»Мінська влада дозволила представникам білоруської опозиції організувати вуличну акцію протесту проти так званого «податку на дармоїдів».

«Євросоюз – це найпотужніший полюс поряд із Китаєм, Сполученими Штатами Америки. Європейський Союз – це потужна опора для планети, якщо вона зникне – буде біда. Тому всі ваші «брексіти» та націоналістичні рухи я не сприймаю. Чого б це не коштувало, Європейський Союз потрібно зберегти. Це не моя особиста позиція (хоча й особиста), ця позиція виходить із міжнародних державних інтересів. Тому я є прихильником Європейського Союзу», – уточнив президент Білорусі.

Водночас Лукашенко підкреслив, що виступає проти подвійних стандартів, які «можна помітити в діяльності ЄС».

«Тому я хотів би, щоб Європейський Союз відповідав тим деклараціям, які він пропонує всьому світові: чесність, порядність, демократичність», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно Олександр Лукашенко назвав російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва своїм «закоренілим другом».

У лютому він звинуватив РФ у грубому порушенні договору про кордон через запровадження Росією прикордонної зони на кордоні з Білоруссю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: