Лукашенко звинуватив Росію в грубому порушенні договору щодо кордону

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що голова ФСБ РФ перекреслив міждержавну угоду між Білоруссю та РФ на кордоні.

Запровадження Росією прикордонної зони на кордоні з Білоруссю є чисто політичним випадом.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко сьогодні на зустрічі з представниками громадськості, білоруських і зарубіжних ЗМІ, передає «Слово і Діло».

«Вони від кого кордон закривають сьогодні? Що це за прикордонна зона в 30 кілометрів? Вони що, краще захищають кордон, ніж ми? В тисячу разів гірше. І в них є де захищати кордон. Це (запрвадження Росією прикордонної зони), я вважаю, чисто політичний випад. Не можна цього робити», – сказав Лукашенко.

Як вплине на Україну прикордонний контроль між РФ і Білоруссю – думкаОднією з причин відновлення прикордонного контролю між РФ і Білоруссю є велика кількість контрабанди на російський ринок, яка потрапляє з усіх країн світу транзитом через Білорусь, у тому числі й з України.

Він зауважив, що встановленням прикордонної зони російська сторона виправдовує запровадженням п'ятиденного безвізового в'їзду до Білорусі для громадян 80 країн. Однак при цьому замовчується, що цей наказ був підписаний Федеральною службою безпеки Росії ще наприкінці грудня 2016 року.

Глава держави також звернув увагу на той факт, що свого часу Білорусь неодноразово ухвалювала рішення не закривати кордон із Росією, незважаючи на різні зовнішні фактори.

Лукашенко підкреслив, що безвізовий в'їзд до Білорусі жодним чином не позначиться на національній безпеці Росії, оскільки митний і прикордонний контроль у пункті прибуття іноземців білоруська сторона скасовувати наміру не має. До того ж, Білорусь і Росія користуються єдиним списком громадян, чиє перебування в країнах є небажаним.

Нагадаємо, глава ФСБ Росії Олександр Бортніков розпорядився встановити прикордонну зону на кордоні РФ з Білоруссю. Наказ набуде чинності з 7 лютого. Регіональні прикордонні управління російської ФСБ зобов'язані встановити на кордоні з Білоруссю попереджувальні знаки й визначити час і місця в'їзду до прикордонної зони.

Раніше Лукашенко спростував чутки про вихід Білорусі із союзу з РФ.

Як відомо, Білорусь скасувала візи для громадян США та країн ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: