Лукашенко назвав Медведєва «закоренілим другом»

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва своїм закоренілим другом.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва своїм «закоренілим другом».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на БЕЛТА.

«Мене найбільше здивували заяви мого закоренілого друга Медведєва. Нас, до речі, вже лякати починають, що газ ми будемо купувати за європейськими цінами. Типу того, що будете платити не 150 доларів, а 200. Це, знаєте, схоже на те, що натяк усім, у Росії перш за все, та в Білорусі, що ми є нахлібниками Росії: ось, бачите, вони нам роблять якийсь подарунок», – заявив він на нараді в Мінську.

Лукашенко зазначив, що не хоче занурюватися в деталі, але пригрозив Росії у відповідь заходами в разі підвищення ціни на газ.

«Але Медведєв має розуміти, що якщо ми будемо платити, як в Європі, то дещо за це йому також доведеться заплатити. І ціна буде неймовірно вищою, ніж ціна на природний газ», – підкреслив він.

«Якщо хтось із розумників там думає, що нас можна постійно нахиляти й ставити на коліна, цього не буде», – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, в лютому Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь зможе обійтися без російської нафти. Водночас він спростував чутки про можливий вихід білоруської держави із союзу з Росією, однак звинуватив РФ у грубому порушенні договору щодо кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: