Заява коаліції: Сироїд сама має піти у відставку

Читать на русском
Коаліція обурена неправомірною поведінкою віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд і пропонує їй добровільно піти у відставку через порушення регламенту.

Коаліція обурена неправомірною поведінкою віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд і пропонує їй добровільно піти у відставку через порушення регламенту.

Про це йдеться в заяві парламентських фракцій коаліції «Європейська Україна» у Верховній Раді, розміщеній на сайті БПП, інформує «Слово і Діло».

«Виступ співробітників Національної поліції в парламенті був законною доречною ініціативою депутатів. Віце-спікер Сироїд має дотримуватися регламенту й бути над вузькопартійними інтересами «Самопомочі», - йдеться в заяві.

У заяві йдеться про те, що головуючи, пані Сироїд не поставила на голосування ініціативу трьох фракцій про виступ із трибуни військовослужбовців Національної поліції, на яких організував напад Володимир Парасюк. На підтримку цієї ініціативи виступили три фракції парламенту. Тому головуючий, згідно з регламентом ВР, був зобов'язаний винести її на розгляд народних депутатів, і в разі 150 голосів «за» – надати слово запрошеним. Це законна практика, яка завжди застосовувалася у Верховній Раді України.

За інформацією, ігноруючи вимоги регламенту, віце-спікер Сироїд взагалі оголосила про закриття засідання. Фракції коаліції ухвалили рішення продовжити роботу в форматі зборів коаліції в сесійній залі. Зате Оксана Сироїд заявила, що «злякалася», і почала нагнітати конфліктну ситуацію навколо нібито присутності «органів правопорядку» в сесійній залі (хоча йшлося тільки про чотирьох неозброєних офіцерів, запрошених депутатами).

«У дивних незаконних діях віце-спікеру Сироїд не можна не помітити політичного підтексту. Парламентарі запросили поліцейських для виступу, щоб вислухати інший бік конфлікту, який стався в ніч з 14 на 15 березня в зоні АТО. Цей конфлікт зі стріляниною є очевидним наслідком деструктивної кампанії, розгорнутої депутатами від «Об'єднання« Самопоміч». Оксана Сироїд – теж представниця «Самопомочі». Однак після обрання заступником голови ВР вона мала вийти з партії й відмовитися від захисту вузькопартійних інтересів. На жаль, сьогодні ми не побачили від пані Сироїд її політичної незалежності. Не побачили, щоб Оксана Іванівна сприяла парламентському контролю над правоохоронцями через заслуховування показань гвардійців», - йдеться в повідомленні.

У коаліції зазначають, що зухвале порушення регламенту віце-спікером Верховної Ради України є підставою для звільнення Оксани Сироїд із посади.

Як повідомлялося раніше, віце-спікер прокоментувала вимогу депутатів покинути обійману посаду.

Нагадаємо, нацполіція відкрила справу щодо подій під Слов'янськом за участю нардепа Парасюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: