Луценко: Садового можуть усунути з посади за загибель людей на сміттєзвалищі

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що серед тих, кому пред'являть підозру за загибель людей на звалищі під Львовом, може бути і мер міста Андрій Садовий.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що серед тих, кому пред'являть підозру за загибель людей на звалищі під Львовом, може бути і мер міста Андрій Садовий.

Про це він сказав в ефірі «ЗІК», передає «Слово і Діло».

«Тижнів зо два тому в Харкові завершено експертизу, яка встановила, що ніякого підпалу не було. Всі заяви, що звалище підпалили якісь найманці конкуруючих партій експертиза не підтвердила. Це було самозаймання. Тому постало питання про відповідальність за недбалість службових осіб Львівської міськради, які призвели до такого тяжкого становища. Службова недбалість - одна з найлегших відповідальностей, але все обтяжується тим, що загинули 3 людини», - сказав Луценко.

Кримінальна справа проти Садового: козир АП чи помилка команди ПрезидентаПолітичний експерт поділився міркуваннями з приводу інформації про можливе оголошення підозри в кримінальному злочині Андрію Садовому.

За його словами, зараз львівська прокуратура встановлює, хто ця особа, яка буде нести відповідальність за службову недбалість із летальним кінцем.

«Я не виключаю, що це може бути і міський голова Львова, і його заступники, й інші посадові особи», - додав Луценко.

За словами Луценка, якщо Садовому буде вручено підозру через недбальство зі смертельними наслідками, то це звинувачення може призвести і до усунення його від обійманої посади, і до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що Генпрокуратура повідомить йому про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: