Кабмін зробив заяву з приводу дій поліції проти учасників блокади

Читать на русском
В українському Кабінеті міністрів зробили заяву в зв'язку з діями правоохоронців щодо учасників блокади ОРДЛО.

Співробітники правоохоронних органів щодо учасників блокади окремих районів Донецької та Луганської областей діяли професійно та не заподіяли нікому шкоди.

Про це йдеться в заяві членів Кабінету міністрів України, оприлюдненій на сайті уряду, передає «Слово і Діло».

«Ініціатори подій, які відбувалися останніми кількома тижнями, намагалися розколоти суспільство й поставити під загрозу відновлення економічного зростання, перші ознаки якого ми спостерігали останнім часом», – йдеться в заяві.

У ньому наголошується, що «під нібито патріотичними гаслами здійснювалася блокада, яка насправді вже завдала великої шкоди країні». Урядовці заявляють, що в Україні будується правова держава, та протидіяти беззаконню можна лише законними методами.

«У відповідній ситуації правоохоронні органи діяли відповідно до рішення РНБО від 16 лютого 2017 року та норм чинного законодавства, діяли професійно й не завдали нікому шкоди. Попри те, що існувала ймовірність застосування проти них зброї, правоохоронні органи проявили витримку та не допустили небезпечного розвитку конфліктної ситуації», – підкреслюється в заяві.

Уряд зазначає, що доклав чимало зусиль, щоб вийти з торішньої кризи, й вважає неприпустимим її повторення.

«Україна, попри всі складності, має йти шляхом відновлення своєї незалежності. Енергонезалежність – один із наших пріоритетів, і ми будемо продовжувати робити конкретні кроки для її досягнення», – заявили в Кабміні.

Нагадаємо, під Слов'янському сталася сутичка між учасниками блокади та поліцією. Пізніше Нацполіція відкрила справу за фактом цієї сутички.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: