Польща відмовляється від поставок російського газу

Читать на русском
Україна також отримає доступ до норвезького газу, а також скрапленого газу через польський термінал на Балтиці.

Польща диверсифікує поставки природного газу за рахунок Норвегії через Балтійську трубу, що дасть гарантії від політичного газового тиску.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАК «Нафтогаз України».

«Поляки переходять до активних дій. Норвезький газ, який, ймовірно, буде надходити в Польщу через Балтійську трубу, допоможе полякам, завдяки диверсифікації, отримати гарантії від політичного газового тиску», – йдеться в повідомленні в Facebook.

У компанії вважають, що тепер Польща отримає альтернативного постачальника, який не залежить від Росії.

Звідки Україна імпортує природний газ?В рамках диверсифікації поставок природного газу Україна налагодила імпорт ресурсу зі Словаччини, Угорщини та Польщі, на черзі – відкриття газового коридору з Румунії.

«Польська ініціатива корисна і для України – через Польщу ми зможемо отримати доступ до того ж норвезькому газу, а також скрапленого газу через польський термінал на Балтиці», – повідомляє НАК.

Як повідомлялося, Польщі вдалося заблокувати рішення Єврокомісії про розширення доступу «Газпрому» до трубопроводу OPAL, який є наземним продовженням «Північного протоки».

У грудні український і польський оператори газотранспортних систем ПАТ «Укртрансгаз» і GAZ-SYSTEM S.A. підписали угоду про правила взаємодії, якими будуть регулюватися проектні та будівельні роботи по з'єднанню транспортних систем двох країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: