У Трампа планують удвічі скоротити фінансування ООН – ЗМІ

Читать на русском
Адміністрація президента США має намір скоротити фінансування програм ООН на 50 відсотків. Такі заходи спрямовані на скорочення витрат, щоб підвищити оборонний бюджет США.

Адміністрація президента США Дональда Трампа повідомила Держдепартамент про плани зі скорочення більш ніж на 50% фінансування Сполученими Штатами програм Організації Об'єднаних Націй.

Про це повідомляє Foreign Policy, передає «Слово і Діло».

Трамп назвав ООН «клубом за інтересами»Новообраний президент США Дональд Трамп незадоволений тим, як працює ООН, і пообіцяв великі зміни в роботі Організації.

За даними видання, Білий дім планує в четвер оприлюднити свою пропозицію щодо бюджету на 2018 рік, що, як очікується, включатиме скорочення на 37% бюджету для Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку.

Поки невідомо, чи буде бюджетний план Трампа показувати повною мірою запропоновані скорочення ООН.

Повідомляється, що США щорічно витрачають на ООН приблизно $10 млрд. Тому скорочення може мати серйозний вплив на програми з підтримки миру, програми розвитку ООН та ЮНІСЕФ, які фінансуються Державним бюро в справах міжнародних організацій.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав у понеділок, 13 березня, указ, спрямований на скорочення обсягу витрат у федеральному уряді.

Раніше повідомлялося, що Трамп проситиме в Меркель поради щодо Донбасу та Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: