Сьогодні в Україні вперше відзначається День добровольця

Читать на русском
Сьогодні, 14 березня, в Україні вперше відзначають нове свято – День українського добровольця.

В Україні сьогодні, 14 березня, вперше відзначають День добровольця.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

«День українського добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця, у важкий для своєї країни час стали на захист суверенітету й територіальної цілісності», – відзначили в прес-центрі.

Global Shevchenko: Україна святкує 203 роки з дня народження КобзаряСьогодні виповнюється 203 роки з дня народження видатного українського поета й художника, засновника нової української літератури Тараса Шевченка.

Добровольці з перших днів гібридної війни спільно із силовими структурами зупинили проросійських найманців.

«Сьогодні більшість добровольців продовжують захищати рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою й героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя», – підкреслили в штабі АТО.

18 січня 2017 року повідомлялося, що Верховна Рада встановила День українського добровольця, який буде відзначатися щорічно 14 березня.

Дата 14 березня обрана, оскільки цього дня в 2014 році добровольці із Самооборони Майдану прибули на полігон до Нових Петрівців Київської області – так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу», чи готові українці відмовитися від свят.

Нагадаємо, раніше був представлений новий календар державних свят.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: