Раді запропонують скасувати вихідні на весняні свята

Читать на русском
Український інститут національної пам'яті підготував законопроект про скасування в Україні державних свят 8 березня, 1 та 9 травня.

Український інститут національної пам'яті підготував проект закону, згідно з яким будуть «декомунізовані» державні свята.

Про це заявив голова інституту Володимир В'ятрович в інтерв'ю «Апострофу», передає «Слово і Діло».

Вихідні та свята в Україні: скільки будемо відпочивати в 2017 роціУ сумі державні свята та вихідні в 2017 році складуть 116 днів. Крім того, кожен українець, що працює, має право на 24 дні оплачуваної відпустки.

«Ми розробили проект закону про державні свята в Україні. Найближчим часом будемо виставляти це питання на громадське обговорення. Головним завданням у цьому напрямку буде упорядкування цих свят, тому що в нас календар наповнений новими українськими національними святами, а старі радянські свята все одно залишаються», – сказав В'ятрович.

В'ятрович висловив упевненість, що ініціативу підтримає Верховна Рада.

«Нам потрібно скасувати 1 травня. Також поступово й точно потрібно переводити акцент із 9 травня на 8 травня. Не варто робити державним і святковим днем 8 березня», – підкреслив він.

На думку історика, на державному рівні мають відзначати лише свята, присвячені «переломним, надзвичайно важливим для України як держави подіям».

«День незалежності, День Конституції, а не якісь свята, які ми отримали в спадок від радянського минулого», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з'явиться нове державне свято.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: