Доброволець АТО Церцвадзе просить в Україні політичного притулку

Читать на русском
Колишній боєць полку Азов Гія Церцвадзе, раніше відпущений Солом'янським судом Києва, попросив в Україні політичного притулку.

Колишній боєць полку «Азов» Гія Церцвадзе, раніше відпущений Солом'янським судом Києва, попросив в Україні політичного притулку.

Про він заявив у телефонній розмові грузинському телеканалу «Руставі-2», повідомляє «Слово і Діло».

Його адвокат уже подав відповідне клопотання. Термін розгляду поданого клопотання про надання притулку спливає 25 лютого.

Нагадаємо, 19 січня повідомлялося, що столичний Солом'янський райсуд заарештував на 40 діб грузинського добровольця Гію Церцвадзе, який брав участь в антитерористичній операції на Донбасі.

За словами його адвоката Ксенії Проконової, ветерана російсько-грузинської війни затримали 15 січня в аеропорту «Київ», оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії.

Порошенко за минулий рік надав громадянство 131 росіянинуПрезидент України Петро Порошенко в 2016 році надав громадянство України 131 росіянину. Всього у минулому році громадянство України отримали 16 866 осіб, з них 809 іноземців.

26 січня про звільнення колишнього бійця «Азова» Гії Церцвадзе повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. 30 січня Церцвадзе попросив надати йому статус біженця.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що політичного притулку в Панамі просив екс-голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами України Владислав Каськів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: