Чому для України ризиковано пускати на «Євробачення-2017» учасницю від РФ?

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт
Тарас Загороднійполіттехнолог

Росія як завжди використовує будь-який привід для війни, в цій ситуації – інформаційний.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Делегат» на конкурс «Євробачення-2017» від РФ Юлія Самойлова виступала в анексованому Криму. СБУ зобов'язана не пускати її в Україну. В іншому разі, якщо буде дозвіл, це стане черговим визнанням окупації. Власне, чого Росія й домагається», – констатував Олещук.

А якщо не пустимо, додав він, то Росія, очевидно, вже готується до інформаційної атаки, як «Україна через політику позбавила мрії людину з обмеженими можливостями».

«Ставитися до конфлікту з нею потрібно максимально серйозно. Тому що в самій Росії підхід серйозний», – наголосив він.

Росія – це монстр зі столітньою історією війни, пропаганди та експансії, а також дуже серйозний противник. Мабуть, найсерйозніший у сучасному світі.

Політтехнолог Тарас Загородній також переконаний, що допуск Самойлової до конкурсу обернеться для Украни негативними наслідками.

«Як і належить «великій державі», імперія, що вмирає, виставила вперед дівчину-інваліда, щоб потім отримати можливість заявити: «якщо вона їздила до Криму і її пустили, то ви визнали Крим російським», – вважає політтехнолог.

Тому, на його переконання, краще зараз заборонити в'їзд та спокійно відповісти на тонни традиційних претензій, аніж потім вислуховувати, що «Крим наш».

«Та й невідомо, що може викинути Путін далі, в разі її приїзду. Краще від гріха подалі. Нехай краще нікого не буде», – резюмував Загородній.

Як відомо, СБУ має протягом місяця визначитися, чи вносити російську конкурсантку міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» до списку персон нон ґрата. В РФ пообіцяли не влаштовувати провокацій у Києві під час пісенного конкурсу.

Нагадаємо, претендентка на участь у конкурсі від РФ у червні 2015 року виступала в окупованому Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: