За час конфлікту на Донбасі на мінах підірвалися 42 дитини – ЮНІСЕФ

Читать на русском


З початку збройного конфлікту на сході України внаслідок вибухів мін загинуло 42 дитини, ще понад сотня поранені.

У зв'язку з такими тривожними показниками дитячий фонд ООН – ЮНІСЕФ розпочав просвітницьку кампанію з поширення інформації про небезпеку боєприпасів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Щонайменше 109 дітей дістали поранення та 42 загинули від мін та боєприпасів, що не розірвалися, в Донецькій та Луганській областях Східної України впродовж періоду з березня минулого року», – йдеться у повідомленні організації.

Втім, імовірно, ця цифра набагато більша, адже до уваги взято лише нещасні випадки, зафіксовані на контрольованій українською армією території. «Число дітей, загиблих і покалічених від мін та боєприпасів буде значно вищим, якщо врахувати райони, які не контролюються урядовими військами», – констатують у ЮНІСЕФ, і додають: те, що до цих територій фактично немає доступу, є серйозною проблемою для гуманітарних організацій.

Там наголошують: діти можуть натрапити на міни та боєприпаси, що мають яскравий колір та невеликий розмір; знаходячи їх, вони можуть приймати їх за іграшки або цінні речі. У зв'язку з цим у фонді розпочали кампанію щодо розпізнавання мінною небезпеки в кризових районах України. В ЮНІСЕФ збираються надати 500 тисячам дітей та їх батьків інформацію про ризики, пов'язані з мінами та вибухівкою. Йдеться про повідомлення у цифровому, друкованому та відеоформаті, а також підготовку 100 вчителів та шкільних психологів.

Нагадаємо, представники спостережної місії ОБСЄ неодноразово наголошували на тому, що у них фактично немає доступу до контрольованої сепаратистами території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: