Страйк паралізував роботу аеропортів Берліна

Читать на русском
У Берліні близько двох тисяч працівників наземних служб в аеропортах Тегель і Шенефельд рано вранці в понеділок, 13 березня, почали добовий страйк, вимагаючи підвищити заробітну плату з 11 до 12 євро на годину.

Страйк на 25 годин почали в понеділок, 13 березня, близько двох тисяч працівників наземних служб у берлінських аеропортах Тегель і Шенефельд, які вимагають підвищення заробітної плати.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle, інформує «Слово і Діло».

Страйк Lufthansa: авіакомпанія скасовує ще 800 рейсівНімецька авіакомпанія Deutsche Lufthansa AG планує скасувати в п'ятницю понад 800 рейсів. Такі зміни в роботі торкнуться близько 100 тисяч пасажирів.

Страйк проводиться за ініціативою німецької профспілки Verdi. Представники аеропортів повідомили, що скасовані практично всі рейси: 448 – в Тегелі та 194 – в Шенефельді.

Співробітники авіакомпанії Lufthansa також уже повідомили, що вильоти з Мюнхена та Франкфурта-на-Майні до Берліна й назад виконуватися не будуть.

Наземні служби відповідають, зокрема, за реєстрацію пасажирів та завантаження багажу на борт літаків.

Представник профспілки Verdi заявив, що оскільки представники аеропортів не висунули нових пропозицій про підвищення зарплати, страйк буде продовжений. Ідеться про підвищення погодинної оплати праці з 11 до 12 євро в рамках колективного трудового договору на рік. Повідомляється, що зараз роботодавець висловив готовність збільшити плату працівників лише на 8 відсотків протягом майбутніх трьох років.

Акція завершиться у вівторок, 14 березня, близько 05:00 за місцевим часом.

У п'ятницю, 10 березня, в аеропортах Тегель і Шенефельд уже були скасовані сотні рейсів через страйк.

Нагадаємо, раніше в Берліні скасували понад 130 рейсів через страйк персоналу в аеропортах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: