У Берліні скасували понад 130 рейсів через страйк персоналу в аеропортах – ЗМІ

Читать на русском
Понад 130 рейсів скасовані в столиці Німеччини в середу через страйки персоналу наземних транспортних служб двох аеропортів – Тегеля та Шенефельда.

Співробітники берлінських аеропортів «Тегель» і «Шенефельд» влаштували страйк із вимогою поліпшення умов праці.

Про це повідомляють німецькі ЗМІ, передає «Слово і Діло».

Організатором акцій протесту стала профспілка Verdi, члени якої вимагають, зокрема, підвищення заробітної плати для двох тисяч працівників наземного персоналу.

Безвізовий режим: чи стане простіше українцям літати та як зміниться ринок авіаперевезень?Експерти поділилися міркуваннями щодо того, як може змінитися сектор авіаперевезень у разі запровадження безвізу з ЄС.

У зв'язку зі страйками були скасовані 112 авіарейсів у «Тегелі» та 22 – в «Шенефельді». Акції протесту стосуються маршрутів із Берліна до Лондона, Стамбула та Осло. Згідно з розкладом, оприлюдненим на сайтах аеропортів, деякі рейси в напрямку України, в тому числі до Києва, можуть затриматися.

Крім того, профспілка закликала влаштувати акції протесту працівників інших аеропортів – у Гамбурзі та Штутгарті, відзначають видання. Очікується, що страйк у берлінських аеропортах триватиме до пізнього вечора середи.

Нагадаємо, 6 лютого почався шестиденний страйк бортпровідників British Airways, які скаржилися на низькі зарплати.

Під час чотириденного страйку в листопаді, ініційованого профспілкою пілотів Vereinigung Cockpit, Lufthansa була змушена скасувати майже 2800 рейсів.

Як повідомлялося раніше, міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв, що до осені в Україні з'явиться новий лоукост.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: