Пілоти Lufthansa вирішили продовжити страйк

Читать на русском
Льотчики авіакомпанії Deutsche Lufthansa AG продовжили страйк ще на один день – до вечора четверга. Про це повідомила німецька профспілка пілотів Cockpit.
Фото з відкритих джерел

Льотчики німецької авіакомпанії Deutsche Lufthansa AG продовжили страйк ще на один день – до вечора четверга.

Про це повідомила німецька профспілка пілотів Cockpit, пише «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Сьогодні вранці стало відомо, що Lufthansa оголосила про скасування 876 рейсів із 3 тисяч, у тому числі понад 50 дальньомагістральних, що зачіпає інтереси 100 тисяч пасажирів.

У четвер очікуються аналогічні показники, однак VC не виключає, що будуть скасовані всі рейси з вильотом із Німеччини.

Європейський лоукостер може запровадити безкоштовні авіаперельотиАвіакомпанія-лоукостер Ryanair анонсувала запровадження безкоштовного тарифу на перельоти. Директор компанії Майкл О'Лірі запропонував оплачувати перельоти за рахунок доходів від спільної виручки з аеропортами.

Пілоти Lufthansa проводять вже 14-й страйк за час тарифної суперечки з керівництвом компанії, що тягнеться вже два роки. Підвищення зарплат у компанії не було вже близько п'яти років, у зв'язку з чим профспілка вимагає збільшення окладів пілотам більш ніж на 20%, що відповідає щорічному зростанню на 3,66%.

Зазначимо, до групи Lufthansa, крім однойменного бренду, належать Austrian Airlines, Swiss Airlines, Germanwings, Eurowings і частки в Brussels Airlines і турецькій SunExpress. У 2015 році вони перевезли рекордну кількість пасажирів – 107,7 млн осіб.

У 2014-2015 роках Lufthansa скасувала 16 тис. рейсів через страйки, втративши на цьому 463 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: