Кабмін виділив півмільярда гривень на безкоштовне лікування хронічних хворих

Читать на русском
Сьогодні на засіданні Кабінет міністрів вирішив виділити 500 мільйонів на програму безкоштовних ліків. До регіонів спрямують 500 мільйонів гривень, щоб у кожному запрацювала програма безкоштовних ліків за трьома категоріями.

До регіональних лікарень України Кабмін направить 500 мільйонів гривень для безкоштовного лікування хронічних хворих.

Сьогодні на засіданні Кабінет міністрів вирішив виділити 500 мільйонів на програму безкоштовних ліків, ухваливши постанову «Про затвердження порядку та умов надання субвенції із Державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань», повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Цензор.НЕТ».

Це рішення забезпечить механізм реімбурсації на ліки для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу та бронхіальної астми на місцях. Реімбурсація дає можливість пацієнту отримувати потрібні ліки через аптечну мережу з наступною повною або частковою компенсацією витрат пацієнта страховими або державними установами.

Згідно з ухваленим рішенням, до регіонів будуть спрямовані 500 мільйонів гривень для того, щоб у кожному з них запрацювала програма безкоштовних ліків за трьома категоріями, зазначив Володимир Гройсман.

Як зазначила в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, представляючи проект постанови, розподіл субвенції здійснюватиметься на підставі статистичних даних про кількість осіб із такими захворюваннями.

На наступне засідання уряду буде внесений весь пакет необхідних документів для того, щоб програма реімбурсації набула чинності з 1 квітня, повідомив Гройсман.

«Зараз буде проведена відповідна робота для того, щоб із 1 квітня запустити видачу безкоштовних ліків хронічно хворим людям», – зазначив глава уряду після ухвалення постанови.

«Ми починаємо процес ухвалення рішень щодо фінансування безкоштовних ліків», – підкреслив прем'єр.

Також сьогодні Кабмін заборонив продавати товари, схожі на їжу, й скасував 100 застарілих нормативних актів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: