Президент США виділить хворим на ВІЛ в Україні майже 40 мільйонів доларів

Читать на русском
У рамках Надзвичайного плану президента США для надання допомоги в боротьбі проти ВІЛ та СНІДу (PEPFAR), хворі на вірус імунодефіциту в Україні отримають 37,5 мільйонів доларів на лікування.

У рамках Надзвичайного плану президента США для надання допомоги в боротьбі проти ВІЛ та СНІДу(PEPFAR), хворі на вірус імунодефіциту в Україні отримають 37,5 мільйонів доларів на лікування.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили про ухвалене рішення під час обговорення операційних планів країн на 2017 рік (COP 2017), що проходили 20-24 лютого у Вашингтоні, - інформує «Слово і Діло».

На закупівлю лікарських препаратів і виробів медичного призначення виділено близько 5,6 млн дол. Медики планують купити на ці кошти 15 тис. курсів антиретровірусної терапії, що дозволить розширити обсяги лікування, 4 тис. річних курсів для проведення пре-контактної профілактики, а також 100 тис. швидких тестів.

Поширення ВІЛ-інфекції в УкраїніСтаном на кінець вересня 2016 року в Україні було зареєстровано понад 292 тис. ВІЛ-інфікованих осіб, найчастіше – в Одеській, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Шість мільйонів доларів передбачено на загальне зміцнення системи охорони здоров'я.

Минулого року, в рамках операційного плану країни, Україна отримала 10,6 млн дол. на закупівлю антиретровірусних препаратів та виробів медичного призначення для майже 40 тис. пацієнтів.

У 2015 році в рамках фінансування з надзвичайного плану Україні виділили близько 10 млн дол.

Нагадаємо, раніше Україна отримала 120 млн дол. на боротьбу зі СНІДом.

Через відсутність ліків у нашій країні щодня помирають 1,5 тис. осіб, повідомив «Слову і Ділу» експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: