«Сбербанк» божиться, що не обслуговує громадян з «паспортами ЛДНР»

Читать на русском
ПАТ «Сбербанк» оприлюднило заяву, в якій спростувало інформацію щодо обслуговування осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних Україні територіях.

ПАТ «Сбербанк» оприлюднило заяву, в якій спростувало інформацію щодо обслуговування осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних Україні територіях.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«ПАТ «Сбербанк», як український комерційний банк, що проводить свою діяльність на підставі ліцензії НБУ, неухильно дотримується норм українського законодавства. Банк не обслуговував, не обслуговує і не має наміру обслуговувати фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях, і не здійснює фінансові операції на зазначених територіях. Банк обслуговує клієнтів лише на підставі документів, що ідентифікують їх відповідно до вимог українського законодавства», - зазначено в повідомленні.

Парубій закликав жителів ОРДЛО не отримувати фейкових «паспортів ЛДНР»Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав жителів тимчасово непідконтрольних територій на Донбасі відмовитися від отримання «паспортів» псевдореспублік.

Крім того повідомляється, що банк працює в штатному режимі і дотримується норм національного та міжнародного права.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав заборонити діяльність російського «Сбербанку» в Україні.

Відзначимо, що «Сбербанк» Росії з 7 березня почав обслуговувати громадян з «паспортами «ЛДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: