«Нафтогаз» збирається судитися з ОПЗ

Читать на русском
НАК Нафтогаз України вважає незаконним перехід свого великого боржника – Одеського припортового заводу – на давальницьку (толлінгову) систему і готовий оскаржувати це рішення в суді.
Андрій Коболєв

НАК «Нафтогаз України» вважає незаконним перехід свого великого боржника – Одеського припортового заводу – на давальницьку (толлінгову) систему й готовий оскаржувати це рішення в суді.

Про це заявив очільник правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв, повідомляє «Слово і Діло».

«Це порушує законодавство України та регулювання ринку газу. Ми будемо змушені звернутися до суду. Як до самого заводу, так і до постачальника газу / орендаря / партнера з толлінгу», – написав він у коментарі до посту глави Фонду держмайна Ігоря Білоуса на його сторінці в соцмережі про відновлення роботи ОПЗ за толінговою схемою.

Гройсман розраховує на продаж ОПЗ до 2017 рокуПрем'єр-міністр Володимир Гройсман розраховує на продаж державного пакета акцій (99,567%) Одеського припортового заводу до 2017 року.

Партнер по запуску ОПЗ – ТОВ ЕРУ «Трейдтінг», відібраний ФДМ, готовий обговорити ці претензії «Нафтогазу» в суді, написав в іншому блозі співвласник ЕРУ «Трейдтінг» Андрій Фаворов, тоді як позиція ФДМ і ОПЗ щодо цього поки що відсутня.

Нагадаємо, учора Одеський припортовий завод відновив роботу. В кінці грудня стало відомо, що ОПЗ призупинив роботу через заборгованість заводу перед НАК «Нафтогаз України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: