Штаб блокади зони АТО перекриє поставки російського вугілля з 2 квітня

Читать на русском
Починаючи з 2 квітня 2017 року штаб блокади зони АТО має намір повністю зупинити поставки вугілля з Росії, заявив другий командир батальйону Донбас Анатолій Віногродський.

Починаючи з 2 квітня 2017 року штаб блокади зони АТО має намір повністю зупинити поставки вугілля з Росії, заявив другий командир батальйону «Донбас» Анатолій Віногродський.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«З 2 квітня ми почнемо активну фазу блокади, ми перестанемо пропускати вугілля з Росії», – сказав він.

Крім того, Віногродський повідомив, що представники блокади зони АТО вимагають від уряду України до 2 квітня укласти договори на поставку вугілля з країн, які не воюють з Україною.

«Ми дали уряду термін до 2 квітня підписати договори на поставку вугілля з країн, які не ведуть військові дії проти України ... Уряд має до 2 квітня переглянути свою політику торгівлі з Росією», – зазначив Віногродський.

Блокада Донбасу. Україна заявила про можливі санкціїСША спільно з ЄС готові ввести санкції проти можливих нових власників українських підприємств в окремих районах ОРДЛО.

Також він додав, що штаб блокади АТО планує відкрити нові наглядові редути на залізничних станціях у Куп'янську, Сумах, Козачому та Уманці.

Нагадаємо, 7 березня в Маріуполі пройшов мітинг проти торгової блокади тимчасово окупованих територій Донбасу.

Раніше вугілля з окупованого Донбасу почали поставляти в Росію й хочуть відправляти до Криму.

Своєю чергою, в НАТО висловили стурбованість блокадою Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: