У представництві ЄС уточнили, коли Україна отримає третій транш

Читать на русском
Перш ніж почати процес надання траншу, Євросоюз вимагає, щоб Україна скасувала мораторій на експорт лісу-кругляка, заявив голова представництва ЄС Хюг Мінгареллі.

Третій транш кредиту на суму 600 мільйонів євро Україна отримає, якщо зніме мораторій на експорт лісу-кругляка.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» сказав голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, передає «Слово і Діло».

«Коли президент Європейської комісії Юнкер кілька тижнів тому зустрічався з прем'єр-міністром України Гройсманом, він висловився абсолютно чітко: для українського уряду буде достатньо подати законопроект про скасування мораторію на експорт лісу-кругляка для того, щоб почати процес надання траншу. Такий проект уже зареєстрований у Верховній Раді, це дозволить Європейській комісії розпочати внутрішній процес консультацій щодо надання зазначеного траншу. Позитивний результат можна очікувати протягом навіть не місяців, а тижнів», – зазначив Мінгареллі.

При цьому він підкреслив, що саме зняття мораторію буде умовою для надання третього траншу. Мінгареллі запевнив, що транш буде наданий за умови виконання низки інших умов.

«Я не хочу спекулювати на датах, але між траншами має бути мінімум три місяці перерви. Для надання третього траншу є кілька умов, окремо в таких сферах, як боротьба з корупцією, державне управління, фіскальна політика, енергетика та юстиція, а також дерегуляція, середовище для ведення бізнесу й торгівлі, а також митниця. Всі ці умови є в двосторонньому меморандумі взаєморозуміння, підписаному як Україною, так і ЄС у 2015 році», – підкреслив він.

Нагадаємо, ЄС звинуватив Британію в митних махінаціях на 2 мільярди євро.

Раніше Дональда Туска переобрали головою Євроради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: