ЄС звинуватив Британію в митних махінаціях на 2 мільярди євро

Читать на русском
Згідно з оцінкою Європейського бюро з боротьби з шахрайством (OLAF), Великобританія завдала бюджету ЄС близько 2 мільярдів євро збитків через махінації з імпортом китайського текстилю та взуття

Згідно з оцінкою Європейського бюро з боротьби з шахрайством (OLAF), Великобританія завдала бюджету ЄС близько 2 мільярдів євро збитків через махінації з імпортом китайського текстилю та взуття.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

OLAF порекомендував Євросоюзу вимагати цю суму з уряду Великобританії. В бюро вважають, що британська влада протягом кількох років не робила нічого з приводу імпорту текстильних товарів і взуття нижче їхньої собівартості.

За даними OLAF, у 2013-2016 роках китайські товари поставлялися в Європу через Великобританію завдяки «фіктивним і сфальсифікованим рахункам» і «невірно складеним митними деклараціям», причому Великобританія все ще не припинила таку практику.

Рішення про фінансові претензії до Лондону ухвалить Єврокомісія.

Своєю чергою, представник британського уряду повідомив, що твердження OLAF «зараз перевіряються». При цьому він зазначив, що дані відомства є не «розрахунком», а «оцінкою», однак британська митниця має намір розслідувати всі твердження про можливі махінації.

Нагадаємо, влада Великобританії може відмовитися від виплати 60 млрд євро Євросоюзу після Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: