Туска переобрали головою Євроради

Читать на русском
Чинний голова Європейської Ради Дональд Туск отримав необхідну більшість голосів сьогодні на саміті ЄС в Брюсселі й буде очолювати вищий орган Євросоюзу другий термін.
Дональд Туск

Чинний голова Європейської Ради Дональд Туск отримав необхідну більшість голосів сьогодні на саміті ЄС у Брюсселі й буде очолювати вищий орган Євросоюзу другий термін.

Це випливає з привітань європейських керівників у Twitter, зокрема бельгійського прем'єра Шарля Мішеля, повідомляє «Слово і Діло».

«Вітаю Дональда Туска», – написав голова Європарламенту Антоніо Таяні.

Зазначимо, що голова Європейської Ради обирається кваліфікованою більшість членів Євроради на два з половиною роки з можливістю бути переобраним ще на один термін.

Україна готова до безвізового режиму – ТускТуск стверджує, що дискусію щодо призупинення візового режиму, яка триває в ЄС, не можна вважати пов'язаною з Україною.

Туск вступив на свою посаду наприкінці 2014 року, його перший мандат завершується 31 травня 2017 року. Його повторному висуненню намагалася перешкодити польська влада, яка звинуватила Туска в порушенні кодексу неупередженості міжнародного чиновника і втручанні у внутрішні справи країни.

Крім того, на думку польського керівництва, сама процедура обрання голови Євроради недостатньо опрацьована. У Варшаві вважають, що кандидати на цю посаду мають висуватися державами-членами ЄС, а не головуючою в Раді ЄС країною.

Нагадаємо, в грудні минулого року Туск заступився за протестувальників у Варшаві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: